Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Durf jij je te positioneren

dinsdag 3 maart 2020   2 minuten  471 woorden
Als intense liefhebber van de schaatssport bezocht ik afgelopen weekend de ijsbaan in Leeuwarden waar de laatste wedstrijden van het marathonschaatsen werden gereden. Voor onze ploeg was het eindklassement al bekend en ik hing ontspannen over de boarding naar de wedstrijden te kijken.

Wat is mijn positie?
Mijn gedachten dwaalden af naar het begin van dit avontuur. Als startend schaatsteam binnen de gevestigde orde is het hard werken om je te positioneren. Twee jaar geleden werden we gezien als vulling van het peloton. En dat klopte, onze rijders waren ver verwijderd van het podium. Ook de Schaatsbond maakte ons duidelijk dat je een positie moet verdíenen. Ik houd van zulke opmerkingen, want ergens irriteren ze me, ze zetten me in actie om te presteren. Kortom, ik neem de uitdaging aan, ga aan de slag en ben op dat moment de beste versie van mijzelf.

Samenwerken
Met mijn kennis als ondernemer wist ik dat een goede fundering bouwen bijdraagt aan een betere (start)positie. Professionaliseren, organiseren, structureren en de juiste personen op de juiste plaats zetten. Ik zie nog wel eens (bedrijven)teams met vooral ‘jongeren’ of vooral ‘ouderen’. Deze twee groepen zouden juist moeten gaan samenwerken. De frisse ongedwongen blik van de junior versus de kennis en ervaring van de senior.

Lef & zelfvertrouwen
Binnen ons team hebben we nu ook ervaren rijders, zij weten hoe het er in het peloton aan toegaat. Behalve dat zij een voorbeeld zijn voor de nieuwelingen, weten zij zich ook zonder team te positioneren tussen de toppers. Positioneren heeft alles te maken met lef, durf, zelfvertrouwen en loslaten. Dit zijn competenties die ervaring vragen. Een continu proces van trainen, blijven leren, de verbinding zoeken en doorzetten. Het schaatsseizoen is voor de rijders ten einde, ze stappen nu over op skeeleren en wielrennen. Want een positie moet je onderhouden, uitbreiden en vooral koesteren.

Jouw positionering
Heb jij het lef en zelfvertrouwen om vooruit te gaan, om je tussen toppers te positioneren? Of houd je liever vast aan jouw comfortzone, waar het veilig is maar waar niemand je opmerkt? Mijn advies: ga voor goud. Begin met het bouwen van een stevige fundering en maak dan slagen. Je maakt pas het verschil als jij je positioneert op de plek waar je hoort. Waar gevoel en talenten samenkomen. Ben je te vroeg, dan wijst zich dit van zelf. Een leermoment dat aangeeft dat je een stap terug moet doen om te zien wat er nodig is om weer aan te sluiten. Het hoeft niet in een keer te lukken. Ondernemen is onderuitgaan, opstaan en opnieuw proberen. 

Als ervaren - en betrokken - business coach kan ik jou ondersteunen bij het behalen van jouw doelen.  Heb je iemand nodig die een stukje met je meeschaatst, bel me gerust. Dan kom jij goed beslagen ten ijs.


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2022Privacyverklaring