Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Een eerlijke coach is pijnlijk

dinsdag 24 december 2019   2 minuten  427 woorden
Staat de coach met de harde aanpak garant voor jouw succes? Of juist niet? Ik moest er weer aan denken toen ik het levensverhaal van kunstschaatsster Tonya Harding in een film voorbij zag komen. Met ingehouden adem kijk ik altijd naar biografieën over topsporters, een feest waarin ik bijna meebeweeg.

Een beetje meer liefde

Maar toch had ik gemengde gevoelens. En vooral vragen. Van jongs af aan was Tonya geobsedeerd door kunstschaatsen. Veel geld was er niet in het gezin maar haar moeder zette alles op alles opdat Tonya zou doorbreken, haar talenten zou verzilveren. Haar keiharde aanpak creëerde focus, discipline, doorzettingsvermogen en fantastische successen. Echter, op de Olympische Spelen van ’94 pakte ze geen enkele medaille.

Als fanatiek langeafstand schaatsster vergelijk ik ondernemen graag met sport; de inspanningen, het vallen en opstaan en de wil om iets moois neer te zetten. Ik vroeg me af of Tonya méér had kunnen presteren als zij was gecoacht met een aanpak waarin een beetje meer liefde was verwerkt.

Welke coach past bij jou?

Mij werd om advies gevraagd. Omdat het een bekende betrof, stelde ik toch eerst de vraag of het een eerlijk of aardig advies moest zijn. Volmondig was haar antwoord ‘eerlijk’. Eerlijk advies verlangt een mentale weerbaarheid en die kan je trainen. Het is niet een ‘overnight’ verandering.

Voor mij persoonlijk werkt dat. Ik houd van de eerlijke harde mentale aanpak. Op het moment dat iemand mij vertelt dat iets onmogelijk is, word ik de beste versie van mezelf. Het advies aan mijn bekende was eenmalig, daarna heb ik haar nooit meer gezien. Welke coach en welke aanpak past bij jou?

Weerbaarheid kun je trainen

Wanneer een coach mij uitdaagt, mij de waarheid zegt - ja, op bepaalde vlakken neem ik er ook eentje in de arm - word ik boos en verdrietig, wandel met de hond, kijk een film, slaap beroerd en ga de volgende dag met nieuwe energie en veel plezier aan de slag. Doelen, focus en doorzetten.

Ook belangrijk; mijn fysieke fitheid houd ik ook strak op peil. Van ijsbaden tot drie keer per week schaatsen op vaste dagen en tijden. Een gezonde geest in een gezond lichaam geldt zeker voor mij.

Maximaal resultaat, zéker voor jou

Wil jij maximaal resultaat bereiken? Ga opzoek naar je sterke punten, zorg dat je fit bent en weerbaar wordt. Met mijn bedrijf High Heels Business Consultancy kan ik je de kracht geven om tot grote hoogte te stijgen.

Lees hier mijn volgende blog


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2022Privacyverklaring