Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Help, ik heb geen talent

woensdag 27 november 2019   1 minuut  264 woorden
Afgelopen zondag werd het mij weer eens pijnlijk duidelijk. Ik heb geen talent. Sinds een aantal jaren schaats ik grote tochten op noren en ik ben erachter gekomen dat ik er geen talent voor heb en heb heel veel oefening nodig om technisch goed te schaatsen.

Mijn doel

Ik heb één doel: de Alternatieve Elfstedentocht van 200 kilometer volbrengen op de Oostenrijkse Weissensee. Bij de eerste poging in 2016 dacht ik nog talent te hebben. Helaas, mijn schaats haakte in het ijs en met een klap werd ik in de realiteit wakker. Met 70 kilometer op de schaatsteller stopte mijn avontuur. Geen talent.

Nee, je hebt geen talent nodig om jouw doel te bereiken. Bij mijn tweede poging, begin 2019, scoorde ik maar liefst 150 van de 200 kilometer schaatsen. Daar zit verbetering in. Begin 2020 zal ik de rit uitrijden. Met een dikke knie stapte ik afgelopen zondag van het ijs en had maandagavond de ijzers alweer ondergebonden voor een instapperswedstrijd. Maar talent, dat heb ik nog niet bij mezelf kunnen ontdekken. Toch nader ik mijn doel.

Mijn geheim?

Mijn sterke troef is karakter. Uithoudingsvermogen, de wil om door te zetten, pijn te aanvaarden, vallen, opstaan en weer doorgaan. Naast mijn schaatscarrière train ik mijzelf al meer dan vijftien jaar in het ondernemerschap. Ik lees, volg ondernemers, luister naar tips en adviezen, zet stappen, ga onderuit, sta weer op en ga door.

Zó kun jij ook jouw doel bereiken

Jij kunt ook jouw doelen bereiken en ik kan je erbij ondersteunen, scheelt wellicht een valpartij of valse start.

Lees hier mijn volgende blog


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2022Privacyverklaring