Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Ik heb weer 'mooi' gefaald

dinsdag 17 december 2019   2.5 minuut  564 woorden
Je viel heel mooi, hoor, zei een collega-schaatser toen ik weer eens met mijn benen gestrekt op het ijs lag. Oké, dacht ik terwijl ik pijnlijk omhoog krabbelde, ik heb gefaald, en dát is mooi. Want mijn uitglijder zette mij direct aan het denken.

Uitglijder of ?
De betekenis van falen is ‘ergens niet veel van terechtbrengen’, ‘er niet veel van maken’. Maar wat is eigenlijk falen als je ervan leert en als het nieuwe inspiratie brengt? Dan geef je een positieve draai aan een bepaalde situatie. Haal de negatieve woorden maar eens weg en wat krijg je dan: ‘ergens veel van terechtbrengen’ en ‘er veel van maken’. Dat is toch fantastisch. Ineens staat daar succes.

Natuurlijk baalde ik toen ik onderuitging op het ijs. Maar als iemand dan zegt: ‘Je viel heel mooi, hoor’, dan word ik daar echt blij van. Dat gevoel - van toch goed gedaan - gekoppeld aan een leermoment - ik moet oppassen die bocht anders te nemen - daar groei ik van. Dat geeft mij de energie door te gaan en te slagen. Heb je tenminste ook plezier van de dingen die je doet.

Mijn droom in diggelen
Binnen mijn bedrijven experimenteer ik veel, zoek de grenzen op en faal briljant. Het brengt mij steeds verder. Daarmee is  mijn kennis enorm gegroeid en deze gebruik ik dan ook om efficiënt te ondernemen. Ik heb geleerd wat wel en niet werkt. Faal ik dan niet meer? Jazeker wel, ik stel doelen, leg de lat hoog en neem risico. Niet altijd met het resultaat dat ik voor ogen had. Maar met mijn ervaring kan ik bijtijds bijsturen. Leergeld is nodig om je te behoeden opnieuw volledig onderuit te gaan.

Mijn luxe-parfumerie startte ik in de verwachting dat alle grote merken, Chanel, Dior, YSL en Gucci in mijn prachtige winkel een etalage wilden. Vol trots toonde ik de accountmanagers mijn droom. Keihard werd ik door Chanel uit de droom geholpen. ‘Chanel verkopen in Cuijk, dat gaat nooit lukken.’ Vol verdriet en teleurstelling ging ik opzoek naar alternatieven en die zijn er gekomen. Uiteindelijk had ik dé nichezaak van Cuijk en omgeving. Zo.

Hoe ga jij ermee om?
Wil je succesvol worden, dan hoort experimenteren erbij. En zoals gebruikelijk bij experimenten is er een kans dat de uitkomst anders is dan jij verwacht. Om dichter bij jouw succes te komen, moet je uitproberen. Neem het risico en kijk wat er gebeurt. Heb je niet de juiste uitkomst, probeer dan een andere weg. Tenslotte is het niet de vraag wanneer je faalt maar hoe ga jij ermee om.
Ik weet ook dat er altijd een oplossing is hoe onwaarschijnlijk dit soms ook lijkt. Verder heb ik mijzelf geleerd om erom te lachen. Als ik val, lach ik zelf het hardst.

Ondernemen zonder falen
Denk jij te ondernemen zonder te falen? Die garantie is er niet. Ondernemen is een en al experimenteren en 'gewoon doen'. Ik kan jou helpen jouw grenzen in kaart te brengen zodat je weet welke kanten je wel of niet op kunt. En altijd op een prettige manier want een van mijn succesvolle USP’s is Joy & Happiness. Ik geef je enthousiasme en plezier in jouw business. Ja, ook op de moeilijke momenten ben ik er.

Lees hier mijn volgende blog


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2022Privacyverklaring