Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Oh ik ben best tevreden

dinsdag 10 december 2019   2 minuten  470 woorden
Best tevreden, antwoordde zij toen ik haar vroeg over haar pas gestarte bedrijf. Mijn reactie: Bel me even.

Beste tevreden, Laat me voorop stellen: ik ben ervaringsdeskundige in ‘best tevreden’. Een aantal jaren geleden schakelde ik een van mijn bedrijven in de tevredenheidmodus. En ik moet zeggen, het ging me goed af. Sterker nog, ik zat binnen no time in deze modus. Ik stelde geen doelen meer en liet mijn medewerkers hun gang gaan. Ja, ik was best tevreden met een bedrijf dat, strikt genomen, stilstond.

Onnodig om te vermelden, het was geen goed plan. Klanten en medewerkers verdwenen net zo snel als het banksaldo en ik heb het bedrijf moeten staken.

Ben jij tevreden?

Test jezelf eens. Ben jij ‘best tevreden’ over jouw business? Mijn ervaring is dat als jij ‘best tevreden’ bent, je geen doelen (meer) hebt gesteld. Want, zonder doel geen actie. Jouw doel, dat is de uitdaging. Van nature neigen we naar de comfort zone; het is daar veilig. In mijn optiek is ‘best tevreden’ een excuus om niet verder te hoeven ondernemen. Als jij jouw business wilt laten floreren, kom dan in actie: daar groeien jij en jouw bedrijf van.

Hoe kom ik in actie?

Wil jij handelen vanuit de actiemodus? Stel dan naast de doelen ook een specifieke tijdlijn op want vage zelfbeloftes als ‘Na de zomervakantie’ of ‘Als het echt rustig is’ zijn nu niet bepaald aanjagers van actie en succes. En voor je weet is het jaar om en wellicht de kansen gekeerd. Een tijdlijn maken met kleine stappen zal je helpen je doel te bereiken. En natuurlijk jouw discipline.

Ik, geheugensteuntje

Ik ken nog een ander effectieve truc. Om in actie te komen schrijf je op een voor jou zichtbare plaats het volgende op:
 
  • Ik zeg wat ik doe.
  • Ik doe wat ik zeg.
  • Ik bewijs dat ik gedaan heb wat ik gezegd heb.

Lees het regelmatig hardop voor aan jezelf. Aan welke doelen, plannen en acties denk je concreet? En wat ga je eraan doen? Probeer maar eens.

De stok achter de deur

Alleen is ook maar alleen en het is vaak lastig om jouw eigen stok achter de deur te zijn. Het is fijn als een andere ondernemer met je meekijkt en jou stimuleert om jouw doelen te behalen. Met mijn bedrijf High Heels Business Consultancy kan ik je ondersteunen jouw acties en plannen in werking te zetten.

Als ervaringsdeskundige ben ik de stok achter de deur die jou scherp houdt. Is dat altijd aangenaam? Zoals een klant mij recent e-mailde: ‘Nee, soms wilde ik het liever niet weten waar ik mee bezig was. Zeker die confrontatie niet aangaan. Maar uiteindelijk ben ik je erg dankbaar.

Lees hier mijn volgende blog


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2022Privacyverklaring