Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Ondernemen is… de ijzers onderbinden

donderdag 6 februari 2020   2.5 minuut  483 woorden
Vol adrenaline en sterk gefocust vertrok ik twee weken geleden naar Oostenrijk. Mijn doelstelling: het uitschaatsen van de alternatieve Elfstedentocht van 200 kilometer over de bevroren Weissensee. Ik leerde een harde en noodzakelijke les.

Mijn start
Bij een temperatuur van -12 graden startte ik in het donker te midden van 1.300 deelnemers; duizend mannen en driehonderd vrouwen. Het aantal vrouwen was voor mij al een extra motivatie om de tocht te volbrengen.

Ver voorin ging ik van start en kon soepel mee in de flow van een snelle groep. Dat gaf mij vleugels, je koerst mee op elkaars kracht. Een nadeel is dat je niet weet hoe sterk de samenwerking is in dit team en of deze de gehele rit duurt want iedere ‘deelnemer’ is uit op persoonlijk succes. Kortom, tijdens het schaatsen doken de parallellen met vraagstukken in bedrijven maar al te herkenbaar op.

Mijn business
Een ronde op de Weissensee is 12,5 kilometer. Groepen vormen zich spontaan en jij bepaalt bij welke groep je past. Ik kende geen andere deelnemers en haakte op goed geluk aan. Al bij de eerste lus stapte ik in een scheur en werd letterlijk gelanceerd. Beduusd krabbelde ik op en zonder nadenken sloot ik aan bij de achteropkomende groep.

Rijden in een groep was voor mij nieuw. Graag houd ik zelf de controle. Maar het voordeel om snel zonder krachtverlies vooruit te komen, trok mij over de streep. Je geeft een deel van de controle uit handen; vertrouwen in de ander is nodig evenals communiceren in de juiste taal.

Mijn gedachten dwaalden af naar mijn business waar ik anderen stimuleer om als team samen doelen te bereiken. Ook hier moet je elkaar kunnen inschatten en vertrouwen. Wat is de kracht van haar of hem? Welke individuele belangen en doelen spelen er?

Mijn les
In mijn tocht waarbij ik 175 kilometer heb afgelegd, ben ik vier keer gevallen en doorliep verschillende mentale en fysieke processen; van blijdschap tot verdriet, van opgeven tot doorgaan en van pijn naar herstel. Uiteindelijk moest ik opgeven. En dat resultaat ook weer loslaten.

Ik ben super trots op mijn prestatie, heb het gevierd en ben nu weer in training voor de rit van volgend jaar.

Zwoegend over het bevroren meer werd mij één ding heel helder. Alle (leer)processen die ik in mijn leven tegenkom en doorloop, zijn nodig om verder te komen. Van start tot finish. Het stellen van een krachtig doel en mij hier strak aan conformeren zorgt ervoor dat ik het ga halen. Is het niet deze keer, dan zeker de volgende!

Jouw doel
Ondernemen is ook trainen, experimenteren en doorgaan. Jij kunt jouw doelen bereiken en als business coach kan ik je erbij ondersteunen. Ik enthousiasmeer, stimuleer en breng jou en jouw bedrijf in beweging waardoor er betere resultaten worden bereikt.
Ben jij toe aan de volgende stap? Graag ga ik samen met jou het gesprek aan.

Lees hier mijn volgende blog


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2022Privacyverklaring