Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Soms bewandel ik bewust een ander pad om weer in beweging te komen

maandag 28 september 2020   2 minuten  439 woorden
Afgelopen dinsdag gaf ik in de mooie schouwburg te Cuijk, voor de centrumondernemers van Cuijk een presentatie met als thema “Kom in beweging”. En zoals het ook wel eens gaat met het kopen van een nieuwe auto en je denkt de enige te zijn, zag ik nu op meerder plekken dit onderwerp verschijnen.


Onderscheidend zijn
De vraag die ik mij dan ook stelde; "is mijn presentatie onderscheidend"? Een van mijn USP’s is Joy and Happiness. Met mijn enthousiasme en energie probeer ik andere in beweging te brengen. Lang van tevoren denk ik na over de inhoud van mijn presentatie en hoe ik de aanwezigen mee kan nemen in mijn verhaal.


Een ander pad bewandelen
Als mijn brein vastloopt en de ideeën en oplossingen niet komen, ga ik vaak even naar mijn zus. Zij heeft een prachtig fruitbedrijf waar ik dan doorheen loop en even op mijn rug in het gras ga liggen, genietend van de stilte en de mooie blauwe lucht.

Toen zij mij dan ook vroeg om dit jaar appels en peren te komen plukken zei ik dankbaar ja.


Plukken als natuurlijke yoga
Anthony William in Medical Medium: “Elke vrucht die nog aan een boom hangt, is levens voedsel dat via de wortels verbonden is met het levende water diep in de aarde. Als je bijvoorbeeld een boomgaard bezoekt waar je zelf appels kunt plukken, en je raakt een appel aan die aan de boom hangt, gaan je cellen resoneren met het aardse wezen van de appel en ervaar je een vredig gevoel in je hele lichaam”. Verder geeft hij aan “fruitplukken is een van de krachtigste meditaties die er bestaan”.


In beweging komen
Door de beweging van het plukken, de buitenlucht, de zon, de mooie verhalen van collega plukkers, het heerlijke fruit en alle andere voordelen van fruitplukken kwam ook mijn brein weer in beweging.

Mijn energie, enthousiasme en ideeën stromen weer in de juiste richting.


Ben ik onderscheidend geweest in mijn presentatie? Als al maar één iemand in beweging is gekomen door mijn verhaal dan is mijn missie geslaagd.

Lisette Theunissen is ondernemer en business coach. Haar ondernemers carrière begon al jong in het fruitbedrijf van haar ouders. Jaren geleden startte ze zelf haar eerste bedrijf een luxe parfumerie met beautyafdeling, volgde een franchiseformule in de schoonheidsbranche, richtte met haar man een bedrijf in houten producten en projecten op en adviseert al geruime tijd bedrijven op ondernemersgebied met als specialisatie financiën. 

Daarnaast is ze voorzitter van een stichting die topsporters in het marathonschaatsen ondersteunt.

https://www.highheelsbusinessconsultancy.nl/


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2021Privacyverklaring