Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Van bloem naar vrucht, licht aan de horizon deel 5

woensdag 13 mei 2020   1.5 minuut  353 woorden
Wekelijks bezoek ik het fruitbedrijf van mijn zus en neem ik jou mee op reis door het kersenperceel, de reis van bloem naar kers. Mijn nichtje loopt gezellig mee en maakt de foto. Haar nuchterheid zorgt ervoor dat mijn perfectionisme naar de achtergrond verdwijnt en al heel snel hebben we het juiste plaatje geschoten. Helemaal gelukkig lopen we door. We zien dat de eerste rode kleur op de kersen verschijnt. 

Het eerste deel van deze reeks schreef ik eind maart, zelf was ik ongeveer twee weken thuis van mijn werk en ik genoot van de rust. Het hoogtepunt van de week was het bezoek aan het fruitbedrijf van mijn zus en dat voelde als "even de vrijheid ervaren". Destijds dacht ik nog dat het Covid-19 een korte onderbreking zou zijn, over een paar weekjes is het weer net als vroeger.

Kersen hebben licht nodig om op kleur te komen en het is nog nooit voorgekomen dat ze niet rood werden. Ook in tijden van minder licht, uiteindelijk kleuren ze allemaal. Ik kijk ernaar uit om de eerste kers te proeven. Niets zo lekker als het fruit direct van de boom te kunnen eten. Dat is zeker een van de privileges die ik heb en die ik jou ook gun. Zodra er geplukt kan worden geef ik een aantal puntzakjes kersen cadeau.

Dat het licht soms ver weg is ervaarde ik afgelopen week toen ik werd gebeld dat een vriend van vroeger op jonge leeftijd plotseling is overleden. Nee, net als vroeger wordt het niet meer.

Op allerlei vlakken zijn er veranderingen gekomen en iedereen zal hier anders mee omgaan. Er gloort licht aan de horizon, bedrijven gaan weer geleidelijk open en we wennen aan de regels. 

Zelf zie ik altijd ergens een streepje licht. Ik ga stilstaan, kijk om, koester mooie momenten, relativeer en kijk vooruit. Soms is het nodig om opnieuw te beginnen. De ladder af en sport voor sport weer omhoogklimmen. 

Het kersenperceel is ingepakt. De kappen zijn dicht en de netten gesloten. Alle seinen op groen voor een geweldig kersenseizoen.

Lees hier verder: Deel 6


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2022Privacyverklaring