Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Vijftig plus - gesproken column Opiniecafé Cuijk

vrijdag 29 april 2022   1.5 minuut  373 woorden
GESPROKEN COLUMN Opinie café Cuijk

Vijftig plus => humor

Mijn 50ste verjaardag vierde ik uitbundig. Niet omdat ik het nou zo leuk vond om 50 te worden maar om het feit dat ik 50 mócht worden. Ik trotseerde alle goed bedoelde opmerkingen, blijkbaar zou het na je 50ste allemaal veel makkelijker worden, dus vierde ik feest.

Op mijn 50ste feest vertelde ik iedereen nog, dat ik liever 25 werd, maar volgens de meeste 50ers was dat onzin. Als ik er eenmaal aan gewend was dan kwam de rest vanzelf.

Vol goede moed begon ik aan mijn leven na de 50. Liet mijn haar iets lichter verven en ging nog even langs de cosmetisch arts. Wauw, inderdaad die vijftig, het valt best mee.

AUWW, met Pijn werd ik wakker. Mijn hoofd wilde niet meer naar rechts draaien. Uit het verleden wist ik, dit duurt maar even. Na drie maanden alleen naar links te hebben gedraaid, besloot ik toch maar de fysio in te schakelen. Na 10 behandelingen en drie maanden verder, een andere bureaustoel, beeldscherm en kussen draaide ik ook weer naar rechts. Was dat vroeger niet sneller opgelost .

De voordelen van na je 50ste heb ik nog niet ontdekt en dus roep ik wel dat ik boven de 50 ben maar me voel als 25. En ook dat is niet waar, ik voel me geen 25. Mijn lijf bemoeit zich steeds vaker met mijn bezigheden en in de kroeg zie ik de 25ers fronsend opzij kijken als die “oude” dame binnenstapt.

Oh, Wat betreft dat kijken.

Mijn gang naar de opticien blijft gaan. Nadat laatst de witte strepen op het wegdek, in de nacht zwart leken, zat ik er meteen de volgende dag. Oogmeting - kwartje erbij ,.?

Naast mijn, lenzen voor veraf, lenzen om te lezen, een bril voor veraf en lezen, een bril voor veraf als ik mijn leeslenzen in heb, is er nu een gele bril bijgekomen.

Voorlopig zie ik weer de strepen zoals ze zijn moeten, wit.

Wat dan wel na je 50ste? Ik ben in vele zaken ervaringsdeskundige geworden. En wijsheid, dat neemt toe naarmate je ouder wordt. Alhoewel ik gelezen heb dat deze wijsheid gaandeweg weer afneemt.
Met dit in het vooruitzicht heb ik besloten nog heel lang vijftig plus te blijven.


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2022Privacyverklaring