Verbeter je resultaat met een opgeruimd bedrijf

Zelfs mijn teckel denkt groot

dinsdag 3 december 2019   2 minuten  427 woorden
Vol trots meldde ik de start van mijn bedrijf via de social media. High Heels Business Consultancy was een feit. De felicitaties en complimenten volgden. En ik beken, ik houd van felicitaties en complimenten. Sterker nog, het kunnen me er niet genoeg zijn. Ik smul ervan, loop te stralen, te springen, te dansen en schaats vol energie een extra trainingsrondje op het ijs.

Verkleinwoord

Tot die ene reactie. Een van de felicitaties luidde: ‘Gefeliciteerd met je nieuwe bedrijfje.’ Dit was de enige felicitatie waarbij ik niet liep te stralen, te springen of te dansen, laat staan dat extra rondje ging schaatsen. High Heels Business Consultancy, een bedrijfje. Een seconde zakte de moed me in de schoenen. Ongetwijfeld aardig bedoeld maar, Eerlijk gezegd, het voelde kleinerend. Het voelde als werd ik op m’n nummer gezet, dat ik niet echt serieus meetelde. Als gestoken reageerde ik en daarbij liet ik het.

Vergrootwoord

Wel triggerde die opmerking een alertheid in me. Net zoals je een nieuwe auto op het oog hebt die je vanaf dat moment overal ziet rijden, regende het verkleinwoorden in mijn omgeving. Ik begeleidde een vrouwelijke starter die stagneerde in groei.  Werkelijk elke zin die zij sprak, bevatte een verkleinwoord. Ik kon mijn oren haast niet geloven. Besefte ze wel wat ze zichzelf aandeed? Deze vrouw had echt een andere mindset nodig, te beginnen met de keuze van haar woorden.

Ik pleit dan ook voor het gebruik van vergrootwoorden. Of noem ze groeiwoorden. Een verkleinwoord gebruik je om te verzachten, als je iets wilt zeggen zonder impact en affectie te tonen. Stop met verkleinwoorden, ga rechtop staan, straal zelfvertrouwen uit en kom in actie. Als jij jouw business wilt laten floreren, praat er dan ook mooi en vol vertrouwen over. Wellicht moet je even oefenen, maar je zult merken hoe goed het voelt. Prachtige vergrootwoorden vol lef, durf en avontuur die jou doen groeien. En ja, het gaat nu in alle opzichten veel beter met de vrouwelijke starter; ze groeit.

Succes door groot te denken

Zelfs mijn teckel Jack denkt groot, het is een grote hond in een klein formaat. Hij heeft een enorm uithoudingsvermogen, is eigenzinnig, moedig en een echte doorzetter. Ze zeggen dat de hond op het baasje lijkt en dat is waar. Daar sta ik voor met mijn bedrijf High Heels Business Consultancy.

Zó bouw jij een bedrijf

Ben jij starter, denk dan groot, tenslotte is iedere ondernemer klein begonnen. Leg de lat hoog genoeg en werk er in stappen naar toe.

Lees hier mijn volgende blog


Sharing is caringHigh Heels Business Organizer © 2022Privacyverklaring